Elk jaar rond kerst is er een Erasmus Volley Kerstgala! De avond begint met een diner waarna een feestavond volgt. Het is ook mogelijk om alleen naar het feest te gaan.
Om je vast voor te bereiden op de etiquette volgt hieronder de uitleg voor het meevragen van een date, maar meer volgt later.

De heer nodigt de dame uit om met hem naar het gala te gaan. Dit dient te gebeuren middels een blauwe brief met zilveren letters. De dame beantwoordt deze brief door een rozee brief met gouden letters terug te sturen en de man uit te nodigen op de thee. De dame geeft dus nog geen antwoord op de vraag of zij mee wil gaan naar het gala in de brief. Dit doet zij tijdens het drinken van de thee: als de dame koekjes bij de thee serveert betekent dit dat zij de heer graag vergezelt naar het gala. Serveert de dame niets bij de thee, dan gaat zij niet mee.
Serveert de dame taart bij de thee, dan wil zij zeer graag mee en misschien nog wel wat meer dan dat.  

Tijdens de thee kan de dame discreet een hint geven aan de heer betreffende de kleur van haar jurk. Zo zal de heer niet aankomen op de avond der avonden met een corsage die vloekt bij haar jurk.

Dus dames en heren: geen WhatsApp, Facebook, mail, SMS, tweet e.d... Een postduif is wel mogelijk, moet je een klein briefje aan zijn pootje binden.


Fotos Gala: EV Gala

Datum: 
vrijdag, 2 december, 2022