De allereerste wedstrijd van 2018 stond voor de deur! Wij zouden oog in een oog komen te staan met Intermezzo DR2, tegen wie we onze allereerste wedstrijd van het seizoen hebben gespeeld (2-2 toen). Een extra training op maandag voorafgaand de wedstrijd stoomde ons klaar voor de wedstrijd. En we hadden er zin in! De risotto bij Lola thuis heeft ook zeker geholpen.

Vanwege de storm op donderdag, zat Melissa vast in Amsterdam en redde het helaas niet om nog naar Rotterdam te komen. Gelukkig kon Lotte (DR2) ons helpen.

De wedstrijd begon en wij namen snel het voortouw. Veerle legde veel druk op de tegenstanders met haar service, en na een tijdje waren we alweer bij de 25 punten. De eerste set in 2018 was van ons! (25-14).

De tweede set was compleet anders. Door een paar tactische wissel die wij niet helemaal begrepen, raakte we een klein beetje (echt maar een beetje, ik zweer het) in de war. Intermezzo DR2 maakte hier gebruik van en zij eindigden de set met 15-25.

Vastberaden om te vechten voor onze punten, betraden we het veld voor de derde set. Intermezzo DR2 ging er snel vandoor met de punten en liet ons achter. Maar wij zouden niet zomaar opgeven! Onze onderlinge communicatie verbeterde, onze aanvallen werden sterker en onze services waren te moeilijk om op te vangen. We vochten voor wat we waard waren en pakte gauw het laatste nodige punt (25-23).

De laatste set brak aan: zouden we genoegen nemen met een gelijkspel of blijven vechten voor de overwinning? Nou, we kozen voor het laatste! Na een paar mooie en spannende ralleys, liepen wij trots van het veld af met ook de vierde set in onze hand, gewonnen met 25-19!

Onze eerste overwinning van 2018 was een feit!!

Als we terugblikken zijn wij als team erg tevreden. Het was een leuke wedstrijd waarin ons teamwerk ons naar de overwinning heeft geleidt. We zijn zo veel verbeterd de afgelopen maanden, en we zullen alleen maar beter worden!

We willen graag Girts Zile bedanken voor het coachen! Jouw extra training op maandag, de tactische time-outs en observaties tijdens de wedstrijd hebben ons echt geholpen om te winnen!

And dan… wie is de eerste man of the match in 2018? We hebben samen besloten dat onze aanvoerder Eline van den Brink deze titel verdient! Je speelde top meid, ga zo door! <3