Op donderdag 12 januari was het weer zo ver: een echte EV-klassieker. G4 nam het op tegen G3 onder het toeziend oog van een hoop onpartijdige supporters op de tribune. De vorige keer slaagde G4 erin G3 met 3-1 te verslaan, dus de verwachtingen waren hoog. Voordat je dit verslag gaat lezen moet je weten dat ik, de auteur, in G4 zit en er dus wellicht niet altijd in slaag mijn bevindingen over de wedstrijd neutraal te formuleren. Spoiler: ik ben niet helemaal tevreden met de uitslag.

De eerste set begon met een 0-3 voorsprong voor G4, maar werd hierna vrij snel gedomineerd door G3. De spelers van G4 konden de service-pass moeilijk onder controle krijgen en slaagden er daardoor niet in een fatsoenlijke aanval te maken. De moed zakte ons in de schoenen. Na een mooie service serie van Roeland was een betreurenswaardige 25-17 het beste wat we er nog van konden maken.

Met opgeheven hoofd begonnen we aan de 2e set. Dezelfde spelers stonden binnen de lijnen, maar weer ging het mis. We zaten duidelijk nog steeds niet goed in de wedstrijd. Toen G3 er weer met de winst vandoor leek te gaan, ging onze aanvoerder Matthijs door zijn enkel. Het laatste punt heeft Jeffrey hem vervangen om er nog het beste van te maken, maar helaas tevergeefs. Zo verloren we de 2e set.

Zonder Matthijs moesten we een nieuw plan bedenken om G3 de baas te kunnen worden. Pien en Theo maakten hun intrede. Zouden zij het tij kunnen keren? Het leek er even op van wel. We speelden mooie rally’s en door het optimisme van Theo hadden we er weer een beetje zin in. Maar helaas, het optimisme was niet genoeg om de winst naar ons toe te slepen en we verloren ook de 3e set.

Om de eer hoog te houden moesten we de laatste set winnen. Ondanks dat we in de voorgaande sets niet veel ballen op de grond bij G3 kregen, hebben we ze duidelijk wel uitgeput, want al snel viel de ene na de andere bal aan de overkant op de grond. Met een ruime overwinning van 25-14 wonnen we de vierde set. Teleurgesteld maar voldaan schudden we de hand van G3. Het fijne aan een uitwedstrijd thuis is immers dat ErasmusVolley altijd met de winst naar huis gaat. Een bittere pil voor G4, maar al met al een mooie wedstrijd.