Op donderdag 12 april speelden wij onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Als tegenstander hadden wij Astrea, waartegen we een paar weken geleden in Dordrecht gelijk hadden gespeeld. Ze stonden slechts één plek boven ons in de ranglijst en we wisten dat ze goed waren, dus we moesten hard aan de bak deze avond!
In de eerste set begon Astrea met de service. Deze wisten we echter na twee punten naar ons toe te krijgen, en daarna lieten we ons van onze sterke kant zien: harde aanvallen en goed blokken! Hierdoor konden we heel wat punten winnen, maar toch werd het ons niet makkelijk gemaakt. Astrea speelde ook erg goed, waardoor ze toch steeds weer dichtbij kwamen. Uiteindelijk was G6 toch net ietsje beter en wonnen we de eerste set met 25-17.
Door de winst van de eerste set gingen we vol met zelfvertrouwen de tweede set in. We kregen door waar de zwakkere punten van de tegenstander lagen en probeerden daar zo veel mogelijk op in te spelen. We kregen hierdoor een flinke voorsprong, maar helaas zakten we ineens een beetje in. Astrea maakte hier goed gebruik van en kwam weer dichterbij en dreigden ons zelfs in te halen. Gelukkig wisten we op tijd weer terug te komen en was ook de tweede set van ons: 25-18.
In de derde set kregen we het helaas moeilijk: Astrea zette twee spelers in die de zwakke plekken opvulden en bovendien erg goed speelden. Het ging even niet meer lukken: de ballen vlogen om onze oren en onze aanvallen wisten maar niet over dat net heen te komen. Aan het einde van de set wisten we gelukkig weer wat terug te komen, maar het was niet genoeg. Astrea won de set met 16-25.
Omdat we graag wilden winnen en niet weer gelijk wilden spelen tegen het andere team, wisten we dat we voor de laatste set alles moesten geven. Astrea leek precies hetzelfde idee te hebben, want ze maakten het ons opnieuw niet makkelijk om naar die 25 punten te komen. Na een spannende set was de winst uiteindelijk toch voor Erasmus Volley met 25-23.
We wonnen de wedstrijd dus met 3-1! We hadden flink ons best gedaan en waren hier dus enorm tevreden mee. De laatste thuiswedstrijd was gespeeld, nog twee uitwedstrijden te gaan dus om nog wat hogerop te komen in de ranglijst!