Bijna twee weekjes geleden was het zover.. Het was tijd voor één van de leukste evenementen van het jaar binnen Erasmus Volley: het ledenweekend! Dit jaar was werd het georganiseerd in Beers, een naam die voor vele aanwezigen erg toepasselijk was. Het hele weekend stond in het thema van piraten en alles wat er mee te maken heeft! Hierbij kan er gedacht worden aan schat zoeken, varen, liedjes zingen, rum drinken: noem maar op!

VRIJDAG
De vrijdagavond begon voor de meeste leden al goed met een biertje en wat volleybal. Na het avondeten was het tijd voor zogenaamd bierkaraoke. Om de beurt moesten groepjes een liedje zingen voor punten. Tijdens hun optreden moesten zij echter wel een speciale handeling uitvoeren. Denk hierbij aan het wisselen van shirts, het publiek laten klappen of zelfs zingen met een bitje in je mond! De organiserende commissie gaf na het optreden punten aan het team, maar ook aan het publiek. Waren ze niet tevreden? Dan moest je drinken! Na dit leuke spel was het tijd voor het feest, wat tot in de late uurtjes doorging..

ZATERDAG
De volgende ochtend was het opstaan voor velen zwaar, maar iedereen ging met goede moed weer naar buiten! De verschillende groepen deden verschillende spellen. Zo ging één groep gelijk het bos in om levend Stratego te spelen (met piratenkaartjes uiteraard!), een andere groep ging puzzels oplossen aan de hand van een schatkaart, en een derde groep deed een estafette op het (opblaasbare) piratenschip, gevolgd door volleybal. Alsof deze activiteiten nog niet genoeg waren, vond er ’s avonds een moordspel plaats, waarbij ieder voor zich speelde. Het idee was om van iedereen het naamkaartje af te pakken, zodat jij als laatste overbleef! Na sluipen door de gangen, verstoppen in de struiken en intense gevechten was er uiteindelijk een winnaar. Na het spel kon normale kleding ingeruild worden voor de piraten outfits: het was tijd voor een themafeestje! Wat waren er veel mooie piraten en wat hadden ze een lol! Wel maakten wederom veel mensen het erg moeilijk voor henzelf de volgende ochtend..

ZONDAG
De zondag was het tijd dat alle piraten daadwerkelijk het water op gingen. Er werden kano-races gehouden en de leden mochten zelfs een stukje zeilen! Ondanks de voorspelling voor onweer bleef de lucht helder blauw, en heeft iedereen de hele middag kunnen genieten van het weer, volleybal, het water en natuurlijk elkaar. Na veel volleybal, weerwolven (uiteraard wéér in piratenstijl) en gelach was het tijd voor de prijsuitreiking.. Welk team had het beste gepresteerd tijdens dit spannende weekend? Met een groot applaus werden de winnaars ontvangen en ze werden beloond met heerlijk eten. Na de uitreiking was het helaas alweer tijd om de spullen bij elkaar te rapen en rustig richting huis te gaan.

Wat een geweldig weekend was het weer!