Op donderdag, 12/01/23, was de dag waar we allemaal op hebben gewacht eindelijk aangebroken. De laatste matchup. De "El Clásico" van EV. G4 en G3 ontmoeten elkaar opnieuw. Kijkers beschreven het als de Manchester Derby, maar dan alleen met fatsoenlijke teams.
Nadat G4 de eerste matchup van het seizoen had gewonnen, was het aan ons, G3, om ze weer op hun plaats te zetten!

 

De wedstrijd begon goed voor onze invalcoach Carmen, toen we in de eerste set met 16-6 voor stonden. De passes werden geset door Madeleine met een nauwkeurigheid die nog nooit eerder is gezien in de volleybalwereld (of in ieder geval in G3). Om zo door onze middel Wouter geraakt te worden met een snelheid die bijna de geluidsbarrière doorbrak. G4 liet zich niet intimideren en kon dichterbij komen, waardoor de eerste set met 17-25 eindigde.

 

De tweede set bleef intens. Amir kon zijn intimiderende monsterblokkades gewoon niet inhouden. Daar bovenop liep G4 een ongelukkige blessure op die hun team de rest van de wedstrijd zonder aanvoerder achterliet. Guusje en Niek bleven constant aanvallen en brachten de tweede set op 25-17.

 

De derde set werd vooral gedomineerd door onze serve machines, George en Eva, die ineens besloten om alleen te spelen. Je zou denken dat hun schouders moe zouden worden, maar ze bleven serveren en sloten de derde set af met een 25-10 overwinning. Het team weet nog steeds niet zeker of er steroïden zijn gebruikt!

 

Uiteindelijk kwam G4 weer in hun ritme en domineerde ze de hele laatste set. Zo wonnen ze de set met een duidelijke winst van 25-14. Beide teams moeten het niveau dat we in deze matchup hebben laten zien proberen vast te houden, om onszelf terug te vechten in de competitie, waar we momenteel op de 7e en 8e plaats staan.

 

Speciale dank aan Sara en Carmen voor hun hulp en natuurlijk aan iedereen die op de tribune stond te juichen!