Afgelopen donderdag versloeg Erasmus Volley Heren 1 Volley Meerkerk met 4-0 bij Erasmus Sport. Wil je deel zijn van hun reis naar de top? Ze spelen nog 4 thuiswedstrijden waar je kan kijken en hen kan aanmoedigen. Hier kan je hun zelfgeschreven verslag lezen over hoe ze tot deze mooie overwinning zijn gekomen.

Het was een koude en regenachtige dag in Januari. Eén van die dagen waarbij je wakker wordt en je realiseert dat je terug wil naar je diepe winterslaap. Maar dan… het besef dat het weer donderdag is, je leven heeft weer betekenis en er is licht aan het einde van de tunnel! Maar deze dag is niet zomaar een donderdag, het is de dag waar Heren 1 op heeft gewacht. Op de tweede plek in de Nevobo league hebben ze nog maar twee keer verloren. Eén van deze verliezen was tegen Volley Meerkerk. Deze wedstrijd was altijd al een voorspeld verlies. Tegen al het medisch advies, het negeren van alle bezorgde moeders en het sterker gedragen dan dat ze waren, nam Heren 1 de reis naar Meerkerk. Met precies 7 spelers, waarvan sommigen half neervalden, slaagde Heren 1 erin om 1 set te pakken, maar moesten ze de andere 3 helaas aan Meerkerk geven. Dit kwam allemaal doordat de tegenstander onder geen andere voorwaarden de wedstrijd wilde verplaatsen naar een betere en meer verantwoordelijke dag. De geruchten gaan rond dat Rens zijn grote teen heeft opgeofferd om het einde van de wedstrijd te halen. Gelukkig zijn tenen minder belangrijk dan vingers, wat hem een echte strijder maakt.                                    

 

Nu is het plaatje helemaal voor je geschetst. Heren 1 was niet van plan te verliezen bij hun thuiswedstrijd tegen Volley Meerkerk. Maar man, ze hebben niks achtergelaten voor de bezoekers vanuit Meerkerk, nog niet eens de broodkruimels. Zo koud als ijs, niet te blits, heel fatsoenlijk volleybal. Dat is hoe Heren 1 de wedstrijd is aangegaan. Richten op de libero, wat goed geplaatste blocks en hard aanvallen wanneer ze konden, maar slim als het moest. Heren 1 is een stap dichterbij het perfectioneren van hun spel en hun volgende thuiswedstrijd zullen ze gegarandeerd het publiek gekkere duiken, hardere slagen en meer vuur geven.          

 

Deze wedstrijd zal de geschiedenis ingaan als een nette 4-0 overwinning voor Erasmus Volley en… de geboorte van Riesus Christ. Het was 1 van die momenten waarbij iemand zal vragen over 10 jaar vanaf nu: waar was je toen het gebeurde? De gelukkigen die er waren zouden kunnen zeggen: “Ik was precies daar in de sporthal waar Ries een gat in de vloer heeft geslagen minder dan 3 meter van het net”. Speciale dingen gebeuren wanneer Heren 1 speelt. Je hebt nog 4 kansen over om ze te komen aanmoedigen bij hun thuiswedstrijden en om deel te zijn van hun stijging naar de top van de lijst!