Donderdagavond, 23 Februari, 21.30 uur. Het team met de knaloranje sokken staat klaar om te spelen. DR1, niet te missen. Nog één keer schreeuwen we onze yel voordat we aan de wedstrijd tegen de nummer 1 in onze poule beginnen. “AAA-GON”*. En precies daar moesten we vandaag naar opzoek, ons vuur!

 

Een vurige wedstrijd werd het zeker. Van beiden teams vlogen de ballen je om de oren. Iedereen stond klaar voor elke bal, en in tegenstelling tot normaal, ging iedereen ook daadwerkelijk voor elke bal. We gaven de winst niet cadeau. Nee, vandaag wilden onze twee birthday girls hem graag krijgen. Eline Boele bleef maar boemen en Carlinde was de tegenstander aan het verslinden. Onze oranje sokken straalden vuur uit. Daar kon onze tijdelijke vijand niet omheen.

 

Geloof je ons niet? Vraag het dan aan onze all-time, en enige, supporter Ricardo. Als een trotse papa stond hij ons vanaf de tribune aan te moedigen en natuurlijk hard met onze liedjes mee te blèren.

 

Want net zo fel als onze sokken waren voor de tegenstander’s ogen, zo luid klonk ons gezang in hun oren. Alhoewel we al snel merkten dat dit niet gewaardeerd werd, wisten wij alleen maar meer en meer geluid te produceren. Oeps. Toch lukten het ons niet om de wedstrijd naar onze hand te draaien. Uiteindelijk hebben we met een bitterzoete 4-0 verloren. Een onnodige 4-0. Maar meer dan het minimale verschil van in totaal 9 punten over de hele wedstrijd, hebben we er niet uit kunnen halen.

 

Het fysieke spelletje hadden we dan wel niet gewonnen, het mentale spelletje zeker wel! Achteraf werden we ‘nogal onsportief’ genoemd vanwege onze vele liedjes. Blijkbaar was de tegenstander het er niet mee eens dat je ketsen beter thuis kunt doen en dat hun ballen toch echt 100 meter uit waren.

 

Wij snappen hun irritaties ook wel, ze hadden natuurlijk niet verwacht dat de nummer 6 in de competitie het de nummer 1 zo lastig zou maken. Want eerlijk is eerlijk, met in totaal een verschil van 9 punten was het een spannende pot.

 

Helaas hebben we net naast het net gevist, maar we mogen trots zijn op onszelf. Zonder twijfel was dit de beste wedstrijd die we dit seizoen hebben gespeeld. En met deze positieve note sluiten wij af.

 

Zien we jullie snel een keer bij onze wedstrijd? Het zou leuk zijn om voor de verandering eens meer dan 1 supporter te hebben. (We love you Ricardo, je zal altijd onze favoriet blijven) Met onze vurig-oranje sokken vallen we zeker op, dus geen excuses meer ;)

 

XOXO DR1

 

* ‘Ogon’ betekent vuur, wordt uitgesproken als ‘agon’