Hoe kan ik mijzelf inschrijven bij Erasmus Volley?

De enige gelegenheid om jezelf in te schrijven bij Erasmus Volley is tijdens onze open trainingen, die na de Eurekaweek plaatsvinden. Voor regulier zal dit zijn op de maandagen 24 augustus, 31 augustus en 7 september. Voor recreatieve teams vallen deze op de donderdagen 27 augustus, 3 september en 10 september. Houd de Facebookpagina en Instagram van Erasmus Volley in de gaten voor de precieze tijden. Gedurende de open trainingen kun je een training volgen op een niveau dat bij je past en de vereniging beter leren kennen. Na afloop van de training kun je je officieel inschrijven.

 

Moet ik een student zijn aan de Erasmus Universiteit om lid te worden?

Het is niet verplicht om een EUR student te zijn om lid te worden bij Erasmus Volley. Studenten die een opleiding aan het HBO volgen of student zijn aan een andere universiteit, zijn ook van harte welkom! Let er wel op dat er voor studenten buiten de EUR en op de hogeschool hogere kosten zijn voor een sportpas van het sportgebouw.

 

Kan ik lid worden als ik geen student (meer) ben?

Je kan nog steeds lid worden bij Erasmus Volley als je zelf geen student (meer) bent. Let er wel op dat er in geval van drukte bij de inschrijvingen voorrang zal worden gegeven aan nieuwe leden die wel student zijn.

 

Kan ik lid worden als ik niet het hele jaar aanwezig zal zijn?

Je kan nog steeds lid worden bij Erasmus Volley als je niet het hele jaar aanwezig zal zijn vanwege exchange of andere redenen. Let er wel op dat er in geval van drukte bij de inschrijvingen voorrang zal worden gegeven aan nieuwe leden die wel het hele jaar aanwezig kunnen zijn.

 

Op welke niveaus kan er worden gespeeld?

Bij Erasmus Volley kun je deelnemen in een regulier team of een recreatief team. Bij de reguliere teams zijn er zes damesteams (promotieklasse tot vierde klasse) en drie herenteams (promotieklasse tot tweede klasse) Bij de recreatieve teams kun je kiezen voor een gemixt team of voor een damesteam, hierbij gaat het niveau van beginner tot ervaren. 

 

Wat is het verschil tussen reguliere of recreatieve teams?

Het grootste verschil tussen reguliere en recreatieve teams is dat recreatieve teams in principe slechts eenmaal per week volleyballen. Dit kan dan een thuiswedstrijd zijn of een training, omdat beide op de donderdag vallen. Soms is er een tweede dag waarop wordt gevolleybald in geval van een uitwedstrijd op een andere doordeweekse dag. Het weekend is dus altijd vrij. Reguliere teams trainen altijd op maandag en soms op woensdag (in het geval van Dames 1 en Heren 1). Daarnaast spelen ze thuiswedstrijden op donderdag en uitwedstrijden meestal op zaterdag. In het weekend zijn leden dus niet altijd vrij.  

 

Op welke dagen wordt er getraind?

Reguliere teams trainen op maandag en/of woensdag van 19.00 tot 21:00 uur, of van 21.00 tot 23:00 uur. Recreatieve teams trainen op donderdag van 19.00 tot 21:00 uur, of van 21.00 tot 23.00 uur.

 

Op welke dagen worden wedstrijden gespeeld?

Voor zowel reguliere teams als voor recreatieve teams zijn thuiswedstrijden op donderdagavond om 19.00 uur of om 21.00 uur. Uitwedstrijden kunnen op elke dag van de week plaatsvinden. Bij recreatief zullen deze echter nooit in het weekend zijn, bij regulier kunnen wedstrijden wel in het weekend plaatsvinden.

 

Hoeveel kost lidmaatschap bij Erasmus Volley?

De contributie bij Erasmus Volley voor het seizoen 2020/2021 is €87,50 voor reguliere spelers en €42,50 voor recreatieve spelers. Daarnaast komen er nog kosten bij voor een verplichte sportpas van Erasmus Sport een een wedstrijdshirt (€25).

 

Kan ik ook lid worden zonder dat ik hoef te volleyballen?

Als je alleen lid wilt worden bij Erasmus Volley voor de gezelligheid en de activiteiten, kun je ervoor kiezen om verenigingslid te worden. Als verenigingslid word je niet in een team ingedeeld, maar ben je welkom bij alle toernooien, feesten, borrels bij Pardoen en andere activiteiten. Als verenigingslid betaal je €19 per seizoen. 

 

Welke activiteiten worden er naast volleybal bij Erasmus Volley georganiseerd?

Naast volleybal hechten wij ook veel waarde aan het verenigingsgevoel. Wij zijn een hele hechte vereniging waarin leden graag met elkaar omgaan.  Daarom worden er veel activiteiten georganiseerd waarbij leden elkaar beter leren kennen. Hieronder een selectie van onze grootste activiteiten:

- Borrels in onze stamkroeg Pardoen (Oude Haven), waar je wekelijks verzekerd bent van een gezellige avond.

- Toernooien, waarin teams gemengd worden en je meer leden leert kennen. Dit is de optimale combinatie van volleybal en plezier. Kom vooral naar het geweldige nachttoernooi in januari! 

- Het EV Gala, waarin je de kans krijgt om de leden eens in een ander daglicht te zien dat alleen sportkleding.

- Biercantus, lijkt ons duidelijk. AD FUNDUM!

- Het EV weekend, de grote afsluiter van het seizoen waar de gezelligheid zijn hoogtepunt bereikt!

 

Deze evenementen zijn altijd hoogtepunten van het seizoen waar iedereen naar uitkijkt! 

 

Enthousiast geworden?

Volg dan vooral onze Facebook en Instagram (@erasmusvolley)! 

 

Nog vragen?

Stuur dan een mailtje naar onze secretaris ([email protected]).